Diumenge, 14 de Setembre del 2025

Actualitzada Divendres, 12 de Setembre del 2025 a les 12:33:03 hores

  
GASTRONOMIA

Catarroja organitza el seu primer concurs professional de all i pebre

La cita tindrà lloc el pròxim 26 de setembre i comptarà amb dues seccions, una tradicional i una altra creativa

Dijous, 08 de Setembre del 2022 Tiempo de lectura:
ARANTXA CARCELLER

   Des de fa mig segle, l'ajuntament de Catarroja celebra un concurs de all i pebre popular que, amb el temps, s'ha convertit en una festa capaç de reunir cada any a més d'un centenar de participants i a milers de visitants. En aquesta competició, declarada recentment Festa d'Interés Turístic Gastronòmic, cada concursant prepara un all i pebre seguint de manera rigorosa la tradició familiar.

 

   La vicealcaldessa de Catarroja, Lorena Silvent, ha volgut fer enguany un pas més per a reconéixer el llegat cultural d'aquesta típica recepta valenciana. Per això, la regidoria de Turisme ha organitzat el primer concurs professional de all i pebre de Catarroja, un esdeveniment que tindrà lloc el pròxim 26 de setembre i que estarà dividit en dues seccions, una tradicional i una altra creativa. En el primer apartat, els concursants hauran de cuinar la recepta seguint estrictament la tradició catarrogina. Encara que la seua elaboració ha patit evolucions que poden comprovar-se en restaurants i llars, el vertader all i pebre d'aquesta localitat únicament porta anguila, creïlla, all, gindilla i pebre roig (oli, aigua i sal a part).

 

  En l'apartat de concurs creatiu, l'organització atorgarà total llibertat als participants, tant en l'elecció dels ingredients com en les tècniques utilitzades. En paraules de Lorena Silvent, “volem que els cuiners ens oferisquen una mirada fresca i personal d'un plat de tota la vida. No exigim ni tan sols la utilització d'un ingredient en concret, només que aqueixa recepta, que esperem que siga nova i original, tinga una evocació clara a la tradicional. Una espècie d'homenatge de l'alta cuina a la tradició”. 

 

  El concurs es limita a quinze cuiners en la primera secció, i a deu en la segona. Per al concurs de all i pebre tradicional, l'ajuntament busca professionals amb un reconegut prestigi a l'entorn de la cuina típica i de mercat. Per a l'apartat creatiu, se seleccionarà a joves amb talent emergent que hagen provat la seua capacitat creativa en la carta dels seus respectius restaurants.
 

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.