Diumenge, 14 de Setembre del 2025

Actualitzada Divendres, 12 de Setembre del 2025 a les 12:33:03 hores

  
COMUNITAT VALENCIANA

Turisme i Conhostur impulsen la 1a edició de Gastroalmuerzos

70 locals de tota la Comunitat Valenciana ofereixen propostes variades d'esmorzar amb producte local

Dimecres, 20 de Setembre del 2023 Tiempo de lectura:
ANDREA NAVARRO

Turisme Comunitat Valenciana i la Confederació d'Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur), impulsen la primera edició de Gastroalmuerzos, una iniciativa activa del 20 de setembre al 6 d'octubre, que reivindica la importància de ‘l’esmorzar’.

 

Una proposta que posa en valor la importància del dinar com una de les tradicions més arrelades de la Comunitat Valenciana, on destaca la riquesa i la singularitat de la gastronomia valenciana, a través de creacions basades en el producte local.

 

A la campanya, presentada aquest dimarts a València per la secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, i el president de Conhostur, Manuel Espinar, s'hi han sumat un total de 70 establiments repartits entre les tres províncies, que presenten opcions molt diverses. Aquestes inclouen un esmorzar complet, especialitat de la casa, amb els seus habituals elements per compartir.

 

D'aquesta manera, a les bafarades, coques, torrades o plats combinats, cal sumar els cacaus, adobats o amanides, sense oblidar el tradicional cremaet o el carajol. Tot això, amb preus que oscil·len entre els 8 i 11 euros, i la informació dels quals està disponible a la web www.gastroalmuerzos.com

 

Durant la presentació, la secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, ha manifestat el compromís de la Generalitat amb el producte gastronòmic, a través de “la marca l'Exquisit Mediterrani i la seva promoció com a element diferenciador del nostre destí”.

 

Es tracta d'una proposta que comptarà amb gran acceptació en aquesta primera edició, i que a parer seu “reafirma el valor de l'esmorzar al llarg de tota la Comunitat Valenciana”, a més de ser “una excel·lent oportunitat per convidar a valencians i turistes a gaudir d´un agradable moment gastronòmic en bona companyia”, ha afegit Cristina Moreno.

 

Per la seva banda, el president de Conhostur, Manuel Espinar, ha assenyalat que “transformar un producte popular com el dinar, tal com el coneixem a casa nostra, en un producte gastronòmic, és un repte que pensem adequat a la tendència que aquesta cultura del dinar està agafant a molts dels locals de la Comunitat Valenciana”.

 

FInalment, les tres persones que publiquin més imatges a Instagram o Facebook dels dinars que tastin aquests dies, fent servir el hashtag #Gastrodinars, guanyaran un 'esmorzar' al costat d'un acompanyant.

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.