Diumenge, 09 de novembre del 2025

Actualitzada Dissabte, 08 de novembre del 2025 a les 09:25:33 hores

  
VALENCIA

Visit València presenta el ‘Festival Cuina Oberta’

S'oferiran menús, amb tres rangs de preus, en més de 50 restaurants i 19 experiències

Dimarts, 31 de Octubre del 2023 Tiempo de lectura:
ANDREA NAVARRO

La ciutat de València acull, del 9 al 19 de novembre, la edició del Festival Cuina Oberta, un esdeveniment gastronòmic que, seguint la idea de Cuina Oberta -València Restaurant Week- va més enllà de l'oferta de menús a preu tancat, amb una nova imatge i múltiples experiències i activitats que es podran gaudir durant 10 dies.

 

Després de més de 25 edicions, Cuina Oberta es reinventa amb la participació de 52 restaurants, en un festival d'experiències gastronòmiques per a tots els públics, edats, i butxaques. El Festival Cuina Oberta, organitzat per l'Ajuntament de València, a través de Visit València amb la col·laboració de València Turisme i Turisme Comunitat Valenciana, evoluciona per a transformar-se en una experiència global per a gaudir amb els cinc sentits.

 

Durant la presentació, la regidora de Turisme i presidenta de Visit València, Paula Llobet, ha destacat que “la gastronomia valenciana ha experimentat en els últims anys un salt qualitatiu molt important, que ha permés posicionar a la ciutat com un gran destí gastronòmic. Cuina Oberta, com a principal esdeveniment gastronòmic, havia de reinventar-se i projectar la qualitat i la creativitat dels restaurants valencians”.

 

“Així,- ha continuat Llobet- els nostres millors xefs posen de manifest el seu talent i el millor producte de temporada per a oferir experiències que van molt més enllà de menús exquisits. L'objectiu és que tant els turistes com la ciutadania puguen gaudir de l'alta cuina valenciana amb els cinc sentits”.

 

La secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, ha indicat que "el turisme gastronòmic és una part vital de la nostra estratègia per a atraure visitants a la Comunitat Valenciana, i el I Festival València Cuina Oberta és un pas audaç en eixa direcció, és l'evolució d'una iniciativa que ja porta anys funcionant i que ara busca créixer".

 

Així mateix, Moreno ha assenyalat que "el turisme gastronòmic s'ha convertit en un pilar essencial per a la nostra economia i un atractiu ineludible per a viatgers nacionals i internacionals", al mateix temps que ha apuntat que “el 25 % dels turistes que arriben a la Comunitat Valenciana ho fan moguts pel producte gastronòmic i la seua despesa mitjana supera en un 30 % al d'altres segments”.

 

Per part seua, el director de centre de Turisme de la Diputació de València, Xavi Pascual, ha subratllat que “des de València Turisme i la Diputació de València continuem apostant per este certamen que valora la nostra gastronomia i potència la pràctica d'una gastronomia sostenible basada en el producte autòcton, de proximitat i de temporada, a més d'acostar al públic la qualitat del treball, el talent, la creativitat i la professionalitat del nostre sector hostaler".

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.