
Turisme afirma que la gastronomia posiciona a la CV com a destinació turística de referència
Destaca que aquestes iniciatives “enriqueixen la nostra oferta turística, fomenten el desenvolupament local, creen ocupació i enforteixen la nostra economia”
Dimarts, 28 de Maig del 2024 Tiempo de lectura:La secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, ha afirmat que la gastronomia és un reclam turístic de la Comunitat Valenciana com a destí de referència en l'àmbit mundial.
Cristina Moreno ha realitzat aquestes declaracions en la presentació del 49 Concurs Internacional Fideuà de Gandia, que ha tingut lloc a València, on ha posat de manifest que aquest esdeveniment “destaca la riquesa cultural i la diversitat gastronòmica del municipi i de tota la Comunitat Valenciana”.
A la presentació d'aquest certamen, que se celebrarà el pròxim 5 de juny i reunirà en la capital de la Safor a cuineres i cuiners de reconeixement internacional, han assistit a més de la secretària autonòmica, l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, el president de l'Associació Gastronòmica Fideuà de Gandia, Avelino Alfaro, a més d'altres membres de la corporació municipal gandiense, així com representants d'associacions turístiques.
Durant la seua intervenció, Cristina Moreno ha declarat que “amb aquest Concurs s'aconsegueix difondre i enaltir les excel·lències d'aquest tradicional i prestigiós plat de la gastronomia valenciana, com és la fideuà, i a més contribueix a promocionar el destí Gandia”.
Per això, ha assenyalat que des de la Generalitat “estem compromesos a secundar i promoure aquest tipus d'iniciatives que no sols enriqueixen la nostra oferta turística, sinó que també fomenten el desenvolupament local, creen ocupació i enforteixen la nostra economia”; i ha incidit en què “la col·laboració entre les institucions, el sector privat i la comunitat local és essencial per a assegurar que esdeveniments com el Concurs Internacional de Fideuà de Gandia continuen sent un èxit”.
També ha destacat “la importància d'esdeveniments com aquest en el marc de les nostres accions de promoció gastronòmica, ja que s'ha convertit en un producte cada vegada més demandant i amb capacitat per a atraure un segment de la demanda molt interessant, que desestacionalitza i genera més despesa”.
En aquest sentit, ha assegurat que “iniciatives com aquesta enforteixen la marca gastroturística de L'Exquisit Mediterrani”, i consoliden la posició de la Comunitat Valenciana com un dels destins gastronòmics més destacats del món”.
A més, la responsable de Turisme ha volgut subratllar la trajectòria d'aquest concurs, que després de les seues 49 celebracions “ha crescut i s'ha consolidat com una cita ineludible per als amants de la gastronomia”. “Cada any, cuiners de diferents racons del planeta venen a Gandia per a demostrar el seu talent i creativitat, però també per a aprendre de la nostra tradició i portar amb si un pedacito de la nostra cultura, sent autèntics ambaixadors del nostre destí i la nostra gastronomia”, ha afegit.
Finalment, la secretària autonòmica de Turisme ha felicitat els organitzadors, patrocinadors i a tota la ciutat de Gandia per “el seu esforç i dedicació per a fer possible que un certamen gastronòmic d'aquesta importància es convertisca en tot un referent”.
Normas de participación
Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad
Normas de Participación
Política de privacitat
Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.42