Dissabte, 06 de Setembre del 2025

Actualitzada Divendres, 05 de Setembre del 2025 a les 12:09:27 hores

  
FESTES

Èxit de la iniciativa ‘Arrosser per un dia’, duta a terme el cap de setmana a l’Albufera

Els arrossars de l'Albufera es converteixen en escenari de promoció turística amb xefs i periodistes de prestigi internacional.

Dimarts, 24 de Setembre del 2024 Tiempo de lectura:
FERNANDO BENJUMEA

Turisme Comunitat Valenciana, a través de L´Exquisit Mediterrani, i la Denominació d'Origen Arròs de València, va convidar l’últim cap de setmana a viure una experiència turística immersiva, en la qual els participants tenen l'oportunitat de sentir-se ‘arrossers per un dia’.

 

D'esta manera, els passats 22 i 23 de setembre el Parc Natural de l'Albufera va acollir la tercera edició de ‘Aplec 2024’, una trobada en la que es reuniren alguns dels xefs i periodistes gastronòmics més prestigiosos d’Espanya amb marca internacional, triats per la seua capacitat de comunicació i pes en xarxes socials i mitjans generalistes, amb l'objectiu de que es convertiren en perfectes prescriptors de la Comunitat Valenciana.

 

Així, destaca la participació de cuiners amb Estrella Michelín o sols Repsol i així com reconeguts mitjans nacionals que durant estos dos dies han estat transmetent els valors turístics dels aiguamolls valencians, donant a conéixer la gastronomia pròpia de la zona més enllà del mateix arròs.

 

‘Aplec’, després de les seues tres edicions, es consolida com un viatge sensorial a través de la gastronomia, el paisatge i la cultura autòctona valenciana amb l'objectiu de promocionar de primera mà la tradició i les gents d'este paratge natural.

 

El secretari autonòmic de Turisme, José Manuel Camarero, ha volgut destacar que “l'arròs proporciona no sols un producte gastronòmic molt valorat pels turistes, sinó també un paisatge especial, únic i encara bastant desconegut”.

 

Camarero ha incidit en què l'objectiu d'este suport institucional del Consell a 'Aplec 2024' és “incrementar la competitivitat de l'oferta turística valenciana, fomentant la realització d'actuacions que facen més competitiva l'oferta turística sobre la base del valor afegit dels seus recursos, com és en este cas, l'arròs i el paisatge de l'Albufera”.

 

A més, ha ressaltat la importància de promocionar la qualitat dels servicis que s'oferixen en la zona i la singularitat de l'experiència turística, “vinculada al desenrotllament turístic sostenible del territori”, ha afegit.

 

85.000 euros per al foment turístic de l’arròs

 

Per a esta edició de ‘Aplec Arròs de València 2024’, Turisme Comunitat Valenciana ha destinat un total de 85.000 euros per a donar suport a les actuacions promocionals del citat esdeveniment, a través d'una subvenció de caràcter nominatiu a la mateixa Denominació d'Origen Arròs de València.

 

Entre les accions dutes a terme s'inclou un fam trip, trobades professionals per a la valoració turística dels aiguamolls i arrossars valencians, demostracions de cuina en les típiques barraques al costat del llac de l'Albufera, passejos amb barca i activitats per a viure experiències habituals en la vida d'un agricultor valencià com la sega de l'arròs, així com fòrums debat entorn d'este producte, que ha passat de ser símbol cultural a icona gastronòmica.

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.