
Generalitat col·laborarà en la promoció d’Alacant com a Capital Espanyola de la Gastronomia
La Federació Espanyola de Periodistes de Turisme i Hostaleria d’Espanya ha anunciat que Alacant serà la capital de la gastronomia d’Espanya durant l’any 2025.
Dimecres, 27 de novembre del 2024 Tiempo de lectura:Alicante brilla com a epicentre gastronòmic d’Espanya per a l’any 2025 després de ser proclamada Capital Espanyola de la Gastronomia, segons ha anunciat aquest dimarts la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme, en col·laboració amb l’associació Hosteleria d’Espanya. Aquest reconeixement, creat en 2012, té com a objectiu promoure el turisme a través de la riquesa culinària de les diferents regions del país.
Reconeixement institucional
El secretari autonòmic de Turisme, José Manuel Camarero, ha felicitat la ciutat per aquest assoliment, que considera “un reflex de la gran tasca feta pel consistori per posar en valor els productes i la gastronomia locals”. Camarero ha assegurat que des de la Generalitat Valenciana es continuarà col·laborant amb el Ajuntament d'Alacant per a la promoció turística i gastronòmica durant tot el 2025.
“El turisme gastronòmic és clau per dinamitzar, diversificar i elevar el posicionament turístic de la nostra regió”, ha afirmat el secretari autonòmic. A més, ha destacat que aquesta iniciativa no sols beneficiarà a la ciutat d’Alacant sinó també a tota la Comunitat Valenciana, gràcies a les accions conjuntes de promoció.
Un procés competitiu
El títol ha estat atorgat després d’un intens procés de selecció en el qual Alacant ha destacat entre altres destinacions candidates. L’Ajuntament ha treballat durant tot l’any per mostrar la riquesa de la seua cuina i la qualitat dels productes locals, comptant amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana per a posicionar-se com a referent nacional en gastronomia.
Impuls per al 2025
Al llarg de l’any vinent, el consistori alacantí té previst organitzar múltiples activitats per a destacar la seua oferta culinària. Camarero ha confirmat que la Generalitat contribuirà en aquestes accions, que inclouran esdeveniments, campanyes promocionals i col·laboracions amb establiments locals per atraure tant turistes nacionals com internacionals.
“Aquest reconeixement és una gran oportunitat per situar Alacant en el mapa gastronòmic global”, ha subratllat el secretari autonòmic, afegint que la gastronomia “no sols és un motor turístic, sinó també una expressió cultural que representa la identitat dels pobles valencians”.
Gastronomia com a reclam turístic
El reconeixement de Capital Espanyola de la Gastronomia ha servit històricament per augmentar el flux turístic en les ciutats seleccionades. En anys anteriors, destinacions com Oviedo o Múrcia han aprofitat aquesta distinció per posar en marxa estratègies que han dinamitzat els sectors de l’hostaleria i el comerç local.
Per a Alacant, ciutat coneguda per les seues tapes, arrossos i productes del Mediterrani, aquest títol suposa una plataforma ideal per potenciar encara més la seua gastronomia i donar-la a conèixer a tot el món.