
GASTRONOMÍA
Benidorm celebra el Tapa Fest 2025 amb èxit de participació i milers de tapes servides
El certamen gastronòmic, que acompanya el Benidorm Fest, premia les millors creacions culinàries de la ciutat i impulsa el turisme gastronòmic.
Divendres, 31 de Gener del 2025 Tiempo de lectura:Benidorm torna a ser l’epicentre de la gastronomia amb la celebració del ‘Tapa Fest 2025’, un concurs culinari que es desenvolupa paral·lelament al Benidorm Fest. L’esdeveniment, que es va iniciar el passat 24 de gener i es prolongarà fins al 2 de febrer, compta amb la participació de 21 establiments hostalers de la ciutat que competeixen per la distinció de la millor tapa del certamen. Fins al moment, s’han distribuït prop de 6.000 tapes, consolidant l’èxit d’aquesta iniciativa.
Organitzat per l’Associació de Bars, Restaurants, Cafeteries i Oci Nocturn de Benidorm (ABRECA), el concurs compta amb el suport de la Generalitat Valenciana a través de L’Exquisit Mediterrani, així com amb la col·laboració de l’Ajuntament de Benidorm, Conhostur i la Guia Repsol. Aquest divendres s’ha celebrat l’acte de lliurament de premis d’aquesta tercera edició.
El secretari autonòmic de Turisme, José Manuel Camarero, ha destacat la importància d’aquest esdeveniment, subratllant que “el Benidorm Fest no sols impulsa el talent musical, sinó que també posa en valor la gastronomia local amb el Tapa Fest”. A més, ha assenyalat que “gràcies a L’Exquisit Mediterrani, Benidorm ha mostrat al món la qualitat dels seus productes i la creativitat dels seus cuiners, fusionant tradició, música i innovació”.
Camarero també ha ressaltat l’impacte positiu del Tapa Fest en el turisme i l’economia de la ciutat, afirmant que “es tracta d’una iniciativa clau per a la desestacionalització i diversificació del turisme, amb un augment notable de l’ocupació hotelera i del volum de negoci en el sector de l’hostaleria”. Segons ha recordat, en l’edició de 2024, el Benidorm Fest va generar un impacte econòmic directe de 2,5 milions d’euros, un 65% més que en la seua primera edició del 2022.
Les millors tapes del certamen
El primer premi del concurs ha sigut per al ‘Flamenquín Deluxe’ de la Taberna Andaluza, triat pel públic com la millor tapa d’entre les 21 propostes participants. Aquesta creació consisteix en un cruixent rotlle de pernil ibèric farcit de formatge patito i dàtils, arrebossat amb pa ratllat i quicos, i acompanyat de Pedro Ximénez i allioli de mel i mostassa.
El segon guardó ha recaigut en Linaje de Castilla per la seua tapa ‘Las 3 bellotas’, mentre que el tercer premi ha sigut per a DNI Ibéricos amb la seua creació ‘Nuestra Diva’.
Enguany s’ha incorporat un premi especial del jurat, format per Antonio Crespo i Paco Juan de la Xarxa CdT, María Ritter de la Guia Repsol i Julio Moreno d’El Hogar del Pescador. Aquest guardó ha sigut per al Restaurant La Fava amb la seua ‘Coca vasco-valenciana’, una proposta innovadora que combina coca amb melmelada de salmorreta, praliné d’all rostit, bacallà confitat i pilpil.
Per a concloure la jornada, s’ha sortejat una entrada doble per a la gala final del Benidorm Fest, que tindrà lloc aquest dissabte, 1 de febrer.
Els 21 establiments que participen en aquesta edició del Tapa Fest continuaran oferint les seues creacions fins al diumenge 2 de febrer. Entre ells es troben Cervecería L’Abadia, Linaje De Castilla, Terraza Bahía, Shija Sabores De Los Balcanes, Freiduría Los Peces, Pinocho Playa, La Cava Aragonesa, El Rincón De Ribera, Playa La Pinta, Malaespina, La Fava, Marisquería El Puerto, DNI Ibéricos, Restaurante El Mesón, Taberna Andaluza, La Tapería Grupo Aurrera, La Brasería Aurrera, El Bodegón Aurrera, Pintxos Aurrera, La Tabernita Del Sur i Arrocería La Marina.
Amb aquesta edició, el Tapa Fest es consolida com un esdeveniment gastronòmic de referència a Benidorm, impulsant el turisme i destacant la riquesa culinària de la ciutat.