 
  GASTRONOMÍA
Gastrónoma celebra deu anys convertint València en la capital mediterrània del sabor
Del 26 al 28 d’octubre, Fira València reunirà els grans noms de la cuina valenciana i estatal en una edició centrada en la sostenibilitat, el talent jove i l’experiència sensorial.
Dilluns, 27 de Octubre del 2025 Tiempo de lectura:València tornarà a convertir-se en el punt de trobada de la gastronomia mediterrània amb la desena edició de Gastrónoma, la gran fira del sector que se celebrarà del 26 al 28 d’octubre de 2025 als pavellons 1 i 3 de Fira València. L’esdeveniment reunirà professionals, productors, estudiants i amants de la bona cuina en tres jornades dedicades a descobrir les últimes tendències culinàries, promoure el producte local i apostar per una gastronomia més conscient i sostenible.
Enguany, Gastrónoma posa el focus en el futur del sector, amb espais dedicats als nous projectes, al talent emergent i a les tècniques innovadores. L’esdeveniment comptarà amb ponències, showcookings, tastos, tallers i demostracions en directe, amb la participació de reconeguts xefs de la Comunitat Valenciana i d’altres punts d’Espanya, a més de marques i institucions vinculades al món gastronòmic.
València, despensa del Mediterrani
Una de les principals novetats d’aquesta edició és la presència del nou espai “València, despensa del Mediterrani”, que oferirà una àmplia programació d’activitats al llarg dels tres dies de fira.
El 26 d’octubre, els visitants podran gaudir de còctels inspirats en la taronja valenciana de Maison Lupin, els arroços a llenya de Rafa Margós (El Paeller) i les propostes dels alumnes de l’Escola d’Hostaleria de València, com un innovador figatell de calamar amb alvocat i kaki.
També hi haurà un taller de mels urbanes impulsat per l’Observatori Municipal de l’Arbre, un showcooking de melmelades artesanals del restaurant Pasqual + Sheila i una cata guiada de vins valencians amb PROAVA.
Els dies següents se sumaran demostracions de cuiners com Félix Chaqués, que parlarà de foodpairing i creativitat en els arroços; Bajoqueta Bar, amb una proposta de verdures de proximitat a la brasa; o el Café de las Horas, que oferirà el seu clàssic taller de Agua de València.
La jornada del 28 d’octubre tancarà amb plats de temporada com l’arròs de tardor de Portolito, les creacions d’Ampar – Hospes Palau de la Mar i les elaboracions amb producte de la Tira de Contar de Gastrotrinquet.
El dolç protagonisme del xocolate
El certamen també acollirà el Campionat al Millor Mestre Artesà Xocolater d’Espanya (MMACE), en què sis especialistes del cacau competiran elaborant bombons, escultures d’un metre i altres creacions espectaculars. Entre els participants destaquen Mario Padial, Andrés Mármol, Luis Paracuellos, Isabel Felez, Albert Daví i José Alba.
Aquest concurs, que combina tècnica, creativitat i espectacle, convertirà Fira València en la capital espanyola del xocolate durant tres dies.
Una nit per recordar: La Nit de la Gastronomia
El plat fort fora del recinte firal serà la Nit de la Gastronomia, que se celebrarà el 27 d’octubre a les 20.00 hores al Veles e Vents de la Marina de València. La vetlada reunirà alguns dels xefs més reconeguts del panorama valencià, com els de Fierro, El Poblet, Riff, Casa Montaña, La Sucursal o Cal Paradís, en un sopar-espectacle que ret homenatge al producte mediterrani i als productors locals.
La nit comptarà amb música en directe, còctels, vins, cervesa artesana i un DJ final davant la mar, per celebrar una dècada de passió gastronòmica. Les entrades per a aquest esdeveniment, amb un preu de 100 euros per persona, ja estan disponibles en el web oficial (www.lanochedelagastronomia.com).
Amb aquesta desena edició, Gastrónoma 2025 reafirma el paper de València com a epicentre de la cuina mediterrània, un espai on la tradició i la innovació es troben per construir el futur de la gastronomia valenciana.













Normas de participación
Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad
Normas de Participación
Política de privacitat
Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.136