Dimarts, 25 de novembre del 2025

Actualitzada Dimarts, 25 de novembre del 2025 a les 13:19:53 hores

  

Can Ros guanya el III Concurs Internacional d’All i Pebre de Catarroja

Dimarts, 25 de novembre del 2025 Tiempo de lectura:
JÚLIA ORTIZ

Aitor Martínez, del restaurant Can Ros, de Borriana, s’ha imposat en el III Concurs Internacional i Professional d’All i Pebre amb una proposta innovadora que ha combinat tècnica, sabor i originalitat.

La cita gastronòmica, celebrada al Port de Catarroja, ha reunit nou cuiners que han reinterpretat este plat emblemàtic de l’Albufera.

Aitor Martínez, del restaurant Can Ros (Borriana), s’ha proclamat guanyador del III Concurs Internacional i Professional d’All i Pebre celebrat este dilluns de matí al Port de Catarroja. La seua recepta, titulada All i Pebre en el seu Hàbitat, ha destacat per la tècnica, l’originalitat i una presentació molt cuidada. El plat, basat en un pilpil d’all i pebre i una seqüència amb un tronc de creïlla, ha convençut un jurat format per periodistes, crítics i xefs reconeguts.

 

El segon premi ha sigut per a Amparo Nacher, de Xaruga, gràcies al seu Wellington d’anguila amb salsa d’all i pebre. El tercer guardó ha quedat repartit entre Alessandro Maino, amb el seu Pecado de anguila y fuego, i Antonio Quiles, que ha presentat un ravioli de wonton d’all i pebre amb carabassa i botifarra cruixent. En total, nou cuiners van reinterpretat este plat emblemàtic de l’Albufera amb propostes personals i creatives.

 

La jornada va arrancar amb una eixida en barca per l’Albufera, on els participants van conéixer de primera mà la pesca tradicional de l’anguila. Posteriorment, el concurs es va desenvolupar a Casa Baina, on els xefs van preparat les seues versions del guisat, algunes incorporant elements com nyoquis, canelons o fins i tot un Wellington. La degustació, seguida d’un dinar popular, va culminar amb l’anunci dels guanyadors.

 

Tant el president del Club de Producte del Port de Catarroja, Miguel Raga, com l’alcaldessa Lorena Silvent, destacaren la qualitat dels plats i el valor d’un certamen que pretén impulsar el Port i posar en relleu un guisat essencial per a la identitat local. El concurs, iniciat en 2022, consolida així la seua edició professional, mentre que el certamen popular —amb més de cinquanta anys d’història— continua reunint el poble al voltant del tradicional all i pebre.

 
Comentaris Comentar esta noticia
Comentar esta noticia

Normas de participación

Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.

Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.

La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad

Normas de Participación

Política de privacitat

Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.211

Encara no hi ha comentaris

Con tu cuenta registrada

Escribe tu correo y te enviaremos un enlace para que escribas una nueva contraseña.