Torrent acull la XI Gala dels Cacau d’Or
Torrent es va convertir este dissabte en la capital de l’esmorzaret valencià amb la XI Gala dels Premis Cacau d’Or 2025, que per primera vegada es van celebrar fora de València.
L’acte va reconéixer la trajectòria i la solidaritat del sector hostaler local, destacant establiments com La Curra i el Grup Els Avets, i va homenatjar també huit Dones Esmorzadores i professionals de tota la Comunitat Valenciana.
Torrent es va convertir este dissabte en el centre de la cultura de l’esmorzaret valencià amb la XI Gala dels Premis Cacau d’Or 2025, que per primera vegada ha eixit de València. D'esta manera, l’auditori de la ciutat va acollir autoritats, hostalers, comissions falleres, mitjans i apassionats de l’esmorzar, en un acte carregat d’emoció, sabor i reivindicació de la tradició mediterrània.
L’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, destacà la gala com un símbol de recuperació després de la DANA del 29 d’octubre i possà en valor la resiliència del sector hostaler local. A més, subratllà que l’esmorzaret no és només un costum, sinó “una manera d’entendre la vida”, un ritual que fomenta la convivència, la proximitat i la felicitat en un entrepà o unes braves.
Guardons Cacau d'Or 2025
Enguany, els premis especials han reconegut establiments i professionals destacats de Torrent:
- La Curra ha rebut el guardó a la trajectòria per la seua llarga història i dedicació.
- El Grup Els Avets ha sigut reconegut per la seua solidaritat durant la DANA i també ha obtingut el premi “Som Esmorzadors” al millor entrepà.
També s’han lliurat reconeixements a huit Dones Esmorzadores i als millors establiments i professionals de les tres províncies de la Comunitat Valenciana:
Alacant: Ximo Bañuls (Restaurant Nautilus, Forna), Rafael Frau (Rafel Restaurant, Pego) i Ximo Crespo (Restaurant El Rall, Benissa).
Castelló: Jorge Julián Barreda (Restaurant Casa Julián, La Barona), Santiago Bou Mas (Casa Bou, Sant Joan de Moró) i Eusebio García Alcedo (Bar Trafalgar, El Grau de Castelló).
València: Javier Fernández i Candy Vargas (La Nueva Terraza, La Pobla de Vallbona), Bernar Orti i Patricia Boli (Cal Carrero, Patraix, Valencia) i Miguel Gimeno Peñarrubia (Mesón Canela, Campanar, Valencia).
D'altra banda, el Premi Morter d’Or Choví a la creativitat fallera ha estat per la Falla Jesús–San Francisco de Borja, valorant l’originalitat i implicació de les comissions falleres en la cultura de l’esmorzar.
La jornada va concloure amb un esmorzar-còctel per reforçar l’esperit de convivència i cultura gastronòmica. Amb esta gala, Torrent es consolida com a capital cultural de l’esmorzaret valencià, homenatjant la tradició, la creativitat i la resiliència del sector hostaler i reafirmant la seua posició com a referent gastronòmic i social en la Comunitat Valenciana.



Normas de participación
Esta es la opinión de los lectores, no la de este medio.
Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios inapropiados.
La participación implica que ha leído y acepta las Normas de Participación y Política de Privacidad
Normas de Participación
Política de privacitat
Por seguridad guardamos tu IP
216.73.216.38